Panerad kyckling med parmesan och kryddig sås

Panerad kyckling med parmesan och kryddig sås.

Publicerat:

Tillagningstid:

Gino lagar ett släktrecept, kyckling panerad i brödsmulor och parmesan tillsammans med en tomatsås med oliver.

Ingredienser

2portioner

  • 4klyfta(or)
    vitlök, hackade
  • 1 nypa
    chiliflakes
  • olivolja
  • 1burk(ar)
    krossade tomater
  • 2dl
    svarta oliver, urkärnade
  • 2
    kycklingbröst

Panering

  • mjöl, salt och peppar
  • ägg
  • ströbröd och parmesan

Så lagar du

1. Stek vitlök och chiliflakes i olivolja.

2. Tillsätt krossade tomater och oliver. Låt småkoka i ca 20 minuter.

3. Platta till kycklingen genom att skära den nästan rakt igenom, vik upp den och lägg den mellan två ark plastfolie. Banka ut genom att slå försiktigt med en kavel.

4. Panera genom att doppa kycklingen i mjöl, sedan ägg och sedan i brödsmulor med parmesan.

5. Gör ett rutmönster i kycklingen genom att trycka med baksidan av kökskniven.

6. Stek kycklingen i olivolja.

7. Servera med gröna bönor kokta i saltat vatten, tomatsås och riv parmesan över. Ringla över lite olivolja och salta och peppra.

Dela det här receptet med dina vänner!