Panerad minimozzarella med tomatsalsa

Panerad minimozzarella med tomatsalsa

Publicerat:

Tillagningstid:

Mozzarella som steks frasig är ett tilltugg som brukar ha strykande åtgång. Passa på att fritera salviablad samtidigt och servera med en mild tomatsalsa. Receptet räcker till 8 på en buffé.

Ingredienser

8portioner

Panerad minimozzarella

  • 2paket
    minimozarella à 245 g (ca 14 bollar/förpackning)
  • 2st
    ägg
  • 3dl
    panko, japansk ströbröd
  • 1dl
    mjöl
  • ½dl
    maizena
  • 1kruk(or)
    färsk salvia
  • 1dl
    jordnötsolja

Tomatsalsa

  • 2msk
    finhackad gul lök
  • 1msk
    olivolja
  • 2dl
    urkärnade tomater i små tärningar
  • 2msk
    tomatpuré
  • 2tsk
    vitvinsvinäger
  • 2tsk
    honung
  • salt och peppar

Så lagar du

Tomatsalsa

1. Fräs löken lätt i olja.

2. Blanda sedan i en skål med tomattärningar, tomatpuré, vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar.

Mozzarella

1. Häll av lagen från mozzarellabollarna och låt dem rinna av ordentligt.

2. Vispa upp äggen i en skål.

3. Blanda mjöl och maizena och lägg på ett fat. Häll upp ströbrödet på ett annat fat.

4. Vänd mozzarellan först i mjölblandningen, sedan i äggen och sist i ströbrödet.

5. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna gyllenbruna runt om. Det går snabbt. Ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.

6. Plocka salviablad och fritera snabbt frasiga i den heta oljan. Låt rinna av på hushållspapper och strö över mozzarellabollarna.

7. Servera ostbollarna med tomatsalsan vid sidan.

Dryckestips

Mousserande rosévin:
Monte Rossa Flamingo Rosé Brut, Italien
Nr 7615, 160 kronor

Vitt vin:
Marqués de Riscal Organic 2016, Spanien
Nr 6001, 80 kronor

Rött vin:
Alva 2015, Frankrike
Nr 2288, 80 kronor

Alkoholfritt mousserande rosévin:
Arc-en-Ciel Vin de Rosé, Frankrike
Nr 1932, 49 kronor

Alkoholfritt vitt vin:
Torres Santa Digna Sauvignon Blanc, Chile
Nr 1987, 59 kronor

Dela det här receptet med dina vänner!