Panerad schnitzel med en krämig äggsallad

Panerad schnitzel med en krämig äggsallad

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

  • 0,5kg
    potatis
  • 6st
    ekologiska ägg
  • 6-7st
    ättiksgurkor eller cornichons
  • 3st
    äpplen
  • 2,5dl
    majonnäs
  • 2,5dl
    creme fraiche
  • 1
    flaska rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 4st
    morötter
  • 2dl
    frysta ärtor
  • 4st
    fläskkotletter utan ben
  • 1msk
    dijon senap
  • 1paket
    vetemjöl
  • 1krm
    cayenne peppar
  • 1knippa(or)
    salladslök
  • 1paket
    panko
  • 1knippa(or)
    persilja
  • 1tsk
    senap
  • 2st
    citroner
  • 1burk(ar)
    kapris till upplägg

Så lagar du

  1. Lägg köttet en och en i en plastpåse och banka ut det tills det bli platt.
  2. Blanda ägg, salt och cayenne och grovhackad persilja. Lägg ner köttet i blandningen och låt det vila där medan du förbereder de andra momenten så att köttet hinner marineras och ta åt sig kryddorna.
  3. Koka morot och potatis med skalen på.
  4. Koka äggen tills de är hårdkokta.
  5. Hacka saltgurka, äpplen och vårlök.
  6. När morötter och potatis och ägg svalnat skalar du dem lätt med en kniv och tärnar sedan allt i små tärningar.
  7. Blanda grönsakerna och äggen i en bunke och häll på hälften majonnäs, hälften creme fraiche och en klick dijonsenap.
  8. Blanda ihop och ställ in i kylen.
  9. Klyfta citron och häll upp kapris i en liten skål till servering.
  10. Vänd runt köttbitarna i panko.
  11. Värm upp olja och smör i en stekpanna och stek köttet i cirka 3 min på varje sida.
  12. Servera med citron, kapris och potatissallad på en tallrik.

Dela det här receptet med dina vänner!