Panerad torsk med kycklingskinn och örtsås med rotsaksskal

Tid:

Panerad torsk med kycklingskinn och örtsås med rotsaksskal.

Tid:

Flingor eller knäckebrödssmulor är perfekt att spara till paneringar. Testa även med chips eller smulor av nachos.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    torskfilé eller annan vit fisk
  • 2 dl
    majsmjöl
  • 2 krm
    salt
  • 1 krm
    vitpeppar
  • 2
    ägg
  • 3 dl
    flingor, krossade
  • 1 dl
    kycklingskinn, krossat
  • 4 msk
    matolja
  • 4 msk
    smör
  • 2
    morötter
  • 2
    palsternackor
  • 6
    potatisar, medelstora

Örtsås med rotsaksskal

  • 2 msk
    torkat skal från rotsaker
  • 2-3
    vitlöksklyftor
  • 1 knippa(or)
    dill, färsk
  • 1 knippa(or)
    gräslök, färsk
  • ½
    lime, saften
  • salt och peppar

Friterat kycklingskinn

  • 1 liter
    olja, frityr
  • 200 g
    kycklingskinn

Så lagar du