Panerad torsk med kycklingskinn och örtsås med rotsaksskal
Tillagningstid:
Publicerat:
2019-10-30Tillagningstid:
Flingor eller knäckebrödssmulor är perfekt att spara till paneringar. Testa även med chips eller smulor av nachos.
Ingredienser
4 portioner
- 500 gtorskfilé eller annan vit fisk
- 2 dlmajsmjöl
- 2 krmsalt
- 1 krmvitpeppar
- 2ägg
- 3 dlflingor, krossade
- 1 dlkycklingskinn, krossat
- 4 mskmatolja
- 4 msksmör
- 2morötter
- 2palsternackor
- 6potatisar, medelstora
Örtsås med rotsaksskal
- 2 msktorkat skal från rotsaker
- 2-3vitlöksklyftor
- 1 knippa(or)dill, färsk
- 1 knippa(or)gräslök, färsk
- ½lime, saften
- salt och peppar
Friterat kycklingskinn
- 1 literolja, frityr
- 200 gkycklingskinn
Så lagar du
Panerad torsk
1. Skölj och skala rotsakerna. Torka skalen i ugnen på 62 grader i 3–4 timmar. Mal eller mixa skalet fint.
2. Skär rotsakerna i slantar och råstek dem i en stekpanna med skirat smör. Salta och peppra.
3. Skär torsken i fyra lika stora bitar. Lägg sedan mjöl på en tallrik och blanda med salt och peppar.
3. Knäck äggen och vispa ihop i en skål. Lägg upp de krossade flingorna, skalmixet och kycklingskinnet på en tallrik.
4. Torka torskbitarna torra och vänd dem i majsmjölet. Vänd sedan torskbitarna i ägget. Vänd torskbitarna runt om i flingorna, skalmixet och kycklingskinnet.
5. Värm en stekpanna och tillsätt olja och smör. Stek torskbitarna på medelvärme i 4 minuter på varje sida.
Friterad kycklingskinn
1. Hetta upp oljan till 180 grader (använd en termometer).
2. Fritera kycklingskinnen tills dom krullat ihop. Låt rinna av på papper.
3. Torka gärna kycklingskinnet med en hårtork.
Örtsås med rotsaksskal
1. Lägg allt i en mixer och mixa. Pressa ner saften från lime, salta och peppra.