Panerad torsk med kycklingskinn och örtsås med rotsaksskal

Panerad torsk med kycklingskinn och örtsås med rotsaksskal.

Publicerat:

Tillagningstid:

Flingor eller knäckebrödssmulor är perfekt att spara till paneringar. Testa även med chips eller smulor av nachos.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    torskfilé eller annan vit fisk
  • 2dl
    majsmjöl
  • 2krm
    salt
  • 1krm
    vitpeppar
  • 2
    ägg
  • 3dl
    flingor, krossade
  • 1dl
    kycklingskinn, krossat
  • 4msk
    matolja
  • 4msk
    smör
  • 2
    morötter
  • 2
    palsternackor
  • 6
    potatisar, medelstora

Örtsås med rotsaksskal

  • 2msk
    torkat skal från rotsaker
  • 2-3
    vitlöksklyftor
  • 1knippa(or)
    dill, färsk
  • 1knippa(or)
    gräslök, färsk
  • ½
    lime, saften
  • salt och peppar

Friterat kycklingskinn

  • 1liter
    olja, frityr
  • 200g
    kycklingskinn

Så lagar du

Panerad torsk 

1. Skölj och skala rotsakerna. Torka skalen i ugnen på 62 grader i 3–4 timmar. Mal eller mixa skalet fint.

2. Skär rotsakerna i slantar och råstek dem i en stekpanna med skirat smör. Salta och peppra.

3. Skär torsken i fyra lika stora bitar. Lägg sedan mjöl på en tallrik och blanda med salt och peppar.

3. Knäck äggen och vispa ihop i en skål. Lägg upp de krossade flingorna, skalmixet och kycklingskinnet på en tallrik.

4. Torka torskbitarna torra och vänd dem i majsmjölet. Vänd sedan torskbitarna i ägget. Vänd torskbitarna runt om i flingorna, skalmixet och kycklingskinnet.

5. Värm en stekpanna och tillsätt olja och smör. Stek torskbitarna på medelvärme i 4 minuter på varje sida.

Friterad kycklingskinn

1. Hetta upp oljan till 180 grader (använd en termometer).

2. Fritera kycklingskinnen tills dom krullat ihop. Låt rinna av på papper.

3. Torka gärna kycklingskinnet med en hårtork.

Örtsås med rotsaksskal

1. Lägg allt i en mixer och mixa. Pressa ner saften från lime, salta och peppra.

Dela det här receptet med dina vänner!