Panforte di Siena

Tillagningstid:

Panforte di Siena.

Publicerat:

Tillagningstid:

En italiensk nötkaka som är mycket hållbar. Du äter den i små bitar till ett glas vin Santo eller kaffe. Receptet ger en tårta om cirka 18 bitar. Använd agavesirap istället för honung för en helt vegansk version.

Ingredienser

  • 100 g
    sötmandel
  • 100 g
    hasselnötter
  • 100 g
    valnötter
  • 150 g
    fikon, torkade
  • 1 ask(ar)
    syltade apelsinskal, 100 g
  • 1 ask(ar)
    sukat, 100 g
  • 2 krm
    kanel, malen
  • 1 krm
    muskotnöt, riven
  • 1 krm
    koriander, malen
  • 1 krm
    ingefära, malen
  • dl
    florsocker
  • ¾ dl
    honung
  • 1 msk
    majsstärkelse

Garnering

  • ½ msk
    florsocker
  • 1 krm
    kanel, malen

Så lagar du