Pani på svamp och basilika

En skål med 2 st paniner med svamp, grönkål och tomat.

Publicerat:

Tillagningstid:

Plockmat med svamp, goda smårätter att förädla svampar i!

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    kikärtsmjöl
  • 4dl
    vatten
  • 2dl
    svampduxelles
  • ½tsk
    havssalt
  • 2msk
    citronsaft
  • 1
    näve grönkål
  • 2st
    tomater
  • 2dl
    sojayoghurt
  • 1kvist(ar)
    färsk basilika

Så lagar du

1. Blanda kikärtsmjölet med 1 deciliter vatten först i en kastrull. Vispa ihop det till en tjock röra för att få ut klumparna.

2. Tillsätt resten av vattnet, svampduxellen, havssalt och citronsaft. Sätt grytan på hög värme och vispa ihop i långsam takt. När det tjocknar, sänk till medelstark värme. Byt till en träslev och rör ordentligt i 5 minuter. Häll sedan ut panin på en tallrik och bred ut i ett tunnare täcke. Låt svalna i 30 minuter.

3. Riv sedan panin i bitar och bryn i stekpanna till frasig yta.

4. Riv grönkålen i små bitar. Tärna tomaterna smått.

5. Bland grönkål och tomat och lägg i botten på en djup tallrik. Lägg den frasiga panin ovanpå och ringla yoghurten och basilika på toppen.

Dela det här receptet med dina vänner!