Pani på svamp och basilika
Publicerat:
2018-09-26Tillagningstid:
Plockmat med svamp, goda smårätter att förädla svampar i!
Ingredienser
4portioner
- 2dlkikärtsmjöl
- 4dlvatten
- 2dlsvampduxelles
- ½tskhavssalt
- 2mskcitronsaft
- 1näve grönkål
- 2sttomater
- 2dlsojayoghurt
- 1kvist(ar)färsk basilika
Så lagar du
1. Blanda kikärtsmjölet med 1 deciliter vatten först i en kastrull. Vispa ihop det till en tjock röra för att få ut klumparna.
2. Tillsätt resten av vattnet, svampduxellen, havssalt och citronsaft. Sätt grytan på hög värme och vispa ihop i långsam takt. När det tjocknar, sänk till medelstark värme. Byt till en träslev och rör ordentligt i 5 minuter. Häll sedan ut panin på en tallrik och bred ut i ett tunnare täcke. Låt svalna i 30 minuter.
3. Riv sedan panin i bitar och bryn i stekpanna till frasig yta.
4. Riv grönkålen i små bitar. Tärna tomaterna smått.
5. Bland grönkål och tomat och lägg i botten på en djup tallrik. Lägg den frasiga panin ovanpå och ringla yoghurten och basilika på toppen.