Pankopanerade auberginer

Pankopanerade auberginer

Publicerat:

Tillagningstid:

Knaprigt goda. Passar till allt. Mums! (Panko är ett japanskt ströbröd).

Ingredienser

6portioner

  • 2st
    auberginer
  • 2st
    ägg
  • 2-3dl
    panko
  • 1dl
    riven parmesan + extra till servering
  • 1dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    torkad oregano
  • ½tsk
    chiliflakes (valfritt)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • rapsolja till stekning

Så lagar du

1. Skär upp auberginerna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på papper. Salta och låt vattnas ur (minst 15 minuter).

2. Förbered ingredienserna till dubbelpaneringen. Vispa äggen i en skål. Häll upp mjölet på en tallrik och tillsätt kryddorna (oregano, chiliflakes, salt och svartpeppar), blanda väl. Häll pankon och parmesanen i en platt tallrik. 

3. Skölj av auberginerna och torka dem med hushållspapper eller en ren duk.  

4. Doppa aubergineskivorna först i mjöl blandningen, därefter doppar du den i äggen och slutligen vänder du den i panko och parmesanen. Tryck till pankon lite.

5. Värm upp en stekpanna med 2-3 cm matolja, stek skivorna gyllenbruna, ha inte för hög värme. Stek auberginerna tills dem är mjuka inuti.

6. Servera de stekta auberginerna till valfri rätt. Ett tips är att servera auberginerna med baba ganoush och en tomatsalsa.

Dela det här receptet med dina vänner!