Pannacotta och chokladtårta med rödalger

Pannacotta och chokladtårta med rödalger.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 5dl
    vispgrädde
  • 1
    vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
  • ½dl
    strösocker
  • 2
    gelatinblad

Chokladtårta med rödalg

  • 250g
    mörk choklad
  • 250g
    smör
  • 6
    ägg
  • 2 ¾dl
    strösocker
  • 1dl
    vetemjöl
  • 8g
    torkad rödalg
  • 1nypa(or)
    havssalt

Garnering

  • säsongens bär eller frukter
  • citronmeliss

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form, 26 cm i diameter.

2. Finhacka chokladen. Blötlägg rödalg i någon minut i kall vatten. Hacka sen rödalgen fint.

3. Smält smöret. Blanda ned chokladen tills den smälter. Rör ner rödalg och rör om.

4. Vispa ihop ägg och socker poröst och blanda ner det med chokladsmöret. Rör sedan ner mjölet.

5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25–30 minuter tills smeten precis börjat stelna.

Dela det här receptet med dina vänner!