Pannacotta och chokladtårta med rödalger
Ingredienser
4portioner
- 5dlvispgrädde
- 1vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
- ½dlströsocker
- 2gelatinblad
Chokladtårta med rödalg
- 250gmörk choklad
- 250gsmör
- 6ägg
- 2 ¾dlströsocker
- 1dlvetemjöl
- 8gtorkad rödalg
- 1nypa(or)havssalt
Garnering
- säsongens bär eller frukter
- citronmeliss
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form, 26 cm i diameter.
2. Finhacka chokladen. Blötlägg rödalg i någon minut i kall vatten. Hacka sen rödalgen fint.
3. Smält smöret. Blanda ned chokladen tills den smälter. Rör ner rödalg och rör om.
4. Vispa ihop ägg och socker poröst och blanda ner det med chokladsmöret. Rör sedan ner mjölet.
5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25–30 minuter tills smeten precis börjat stelna.