Pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins på en pannkaksbuffé.

Publicerat:

Tillagningstid:

Pannkaksmuffins är supergoda att äta och och busenkla att göra! De är perfekta att ha som mellanmål eller att ta med på picnic. Jag gillar de här muffinsen väldigt mycket, hoppas du tycker de smakar!

Ingredienser

12portioner

Pannkaksmuffins

  • 5
    ägg
  • 6dl
    mjölk
  • 3dl
    vetemjöl
  • ½krm
    salt

Tillbehör

  • vispgrädde
  • bär (hallon, blåbär)
  • muffinsplåt

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. 
  4. Sikta med en sil ner de torra ingredienserna i  ägg- och mjölkblandningen och vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet. 
  5. Smöra en muffinsplåt. Häll smeten i muffinsgroparna så att de blir halvfulla. 
  6. Baka i ugn i ca 12-15 minuter, tills de puffat upp och blivit gyllenbruna. 
  7. Låt svalna 5 minuter. Muffinsarna sjunker ihop när du tar ut dem ur ugnen, det ska vara så. 
  8. Servera med de tillbehör som du gillar. Jag rekommenderar vispgrädde och färska bär och gillar att lägga upp det snyggt på pannkaksmuffinsen! Smaklig spis!

Dela det här receptet med dina vänner!