Pannkaksrulle med räk- och laxröra

Pannkaksrulle med räk- och laxröra.

Publicerat:

Tillagningstid:

Mauds läckra pannkaksrulle är perfekt som förrätt eller som lunch- eller bufférätt tillsammans med en god sallad.

Ingredienser

12portioner

Pannkaksbotten

  • dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • ½tsk
    salt
  • 6dl
    mjölk
  • 3
    ägg, stora
  • 2msk
    smör, 30 g

Fyllning

  • 300g
    skalade räkor, eller ca 800 g oskalade
  • 150g
    kallrökt lax
  • 150g
    färskost
  • 1dl
    crème fraiche
  • ½dl
    majonnäs
  • 1dl
    dill, finhackad
  • nymald svartpeppar

Garnering och tillbehör

  • dill
  • citronklyftor
  • blandad sallad

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250°C.

2. Vispa samman mjöl, bakpulver, salt och hälften av mjölken till en smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa ner äggen. Smält smöret. Vispa ner det i smeten.

3. Gör en "låda" av bakplåtspapper i en ugnslångpanna på 30x40 cm. Smörj bakplåtspapperet med lite smör. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills den börjar få fin färg. Ta ut och låt kallna.

Räk- och laxröra

1. Skala räkorna och hacka dem grovt. Skär laxen i små bitar. Blanda färskost, crème fraiche, majonnäs och dill. Blanda ner räkorna och laxen. Peppra lätt och smaka av om det behövs salt.

2. Lossa pannkakan från bakplåtspapperet. Fastnar pannkakan kan vända den upp-och-ner med hjälp av en plåt och pensla baksidan av bakplåtspapperet med vatten. Fördela röran på den kalla pannkakan och rulla ihop den hårt med hjälp av papperet. Hit kan förberedas.

3. Garnera med dill och citronklyftor och servera med en blandad sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!