Pannkaksrulle med svamp

Tillagningstid:

Pannkaksrulle med svamp.

Publicerat:

Tillagningstid:

Som en rulltårta, fast till lunch! Här kan du variera vilken svamp du använder, vild eller odlad. Rullen ska serveras varm.

Ingredienser

12 portioner

Pannkaksbotten

  • dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    bakpulver
  • ½ tsk
    salt
  • 6 dl
    mjölk
  • 4
    ägg, stora
  • 50 g
    smör

Svampfyllning

  • 500 g
    färsk svamp t ex champinjoner eller kantareller
  • 2 msk
    smör
  • 3-4
    salladslökar
  • 2 tsk
    vetemjöl
  • 2 dl
    mjölk
  • 1 dl
    crème fraiche eller vispgrädde
  • ev 2 msk
    portvin eller sherry
  • 4 dl
    riven ost, t ex västerbottensost eller prästost 125 g
  • 1 dl
    finhackad persilja
  • ca ¾ tsk
    salt
  • nymald svartpeppar
  • blandsallad till servering

Så lagar du