Pannkakstårta med bär och citronkräm

Pannkakstårta med bär och citronkräm

Ingredienser

6portioner

Pannkakor, 8-10 st

  • 3st
    ägg
  • 7dl
    mjölk (byt gärna ut hälften mot drickfärdig apelsinjuice)
  • 4dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    strösocker
  • 1st
    ekologisk apelsin, det gula av skalet, rivet samt juicen
  • smör till stekning

Citronkräm

  • 200g
    naturell färskost
  • 3dl
    vispgrädde
  • 1dl
    lemon curd
  • 1tsk
    vaniljsocker

Fyllning

  • 6dl
    frysta eller färska bär alternativt frukt i bitar (välj gärna efter säsong)
  • 2st
    bananer, skivade
  • 1dl
    färdig nötkräm till exempel, nutella eller chokladsås

Till garnering (välj det du gillar)

  • citronmeliss
  • florsocker
  • hackade, rostade nötter eller mandel
  • rostad kokos

Så lagar du

Till tårtan behöver du 1 sats pannkakor eller 8 färdigköpta pannkakor.

Pannkakor

1. Vispa ihop ägg och hälften av mjölken. Vispa ner mjöl till slät konsistens.

2. Tillsätt salt, socker, apelsinskal och resterande mjölk. Låt stå och dra 15 minuter (om du har tid).

3. Smält smör och stek gyllene pannkakor i varm stekpanna.

Citronkräm

1. Vispa färskost lätt, tillsätt grädde och vispa till spritsbar konsistens.

2. Rör ner lemon curd och vanilj.

Fyllning

1. Gör pannkakor och citronkräm (se ovan). Bred citronkräm på 6 pannkakor. Bred nötkräm på 2 pannkakor, lägg ihop som en tårta med bär eller frukt mellan, spara bär till garneringen.

2. Översta lagret ska vara citronkräm. Garnera med bär, frukt och citronmeliss. Pudra över florsocker.

Dela det här receptet med dina vänner!