Panzanella

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Panzanella är bästa sommarsalladen jag vet och passar till både fisk, kött och vegetariskt. En smart och enkel sallad som görs på överblivna brödrester och om man rostar brödet blir salladen lite crunchigare och härligare.

Ingredienser

4 portioner

  • 4-6 skiva(or)
    dagsgammalt bröd (ciabatta eller italienskt lantbröd)
  • 1 kvist(ar)
    rosmarin
  • 1
    gurka
  • 4
    kvisttomater
  • 1 ask(ar)
    cocktailtomater
  • 1
    röd lök, finhackad
  • 15-20
    oliver, urkärnade
  • 2 msk
    kapris, medelstora
  • 2-3
    sardeller
  • 4 msk
    olivolja
  • 3 msk
    vinäger, röd eller vit
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    socker
  • svartpeppar, nymalen
  • 50 g
    parmesanost
  • 1 kruk(or)
    färsk basilika

Så lagar du