Panzanella (brödsallad)

Panzanella (brödsallad).

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett färskbakt bröd smakar allra bäst, men även dagsgammalt bröd kan ge en fantastisk smak, som här i Adam Aamanns recept på brödsallad som han lagade i Matmagasinet.

Ingredienser

6portioner

  • 1kg
    tomater, stora
  • 300g
    dagsgammalt bröd
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 4
    schalottenlök
  • 5msk
    olivolja
  • 3msk
    rödvinsvinäger eller sherryvinäger
  • 4msk
    kapris
  • 1knippa(or)
    basilika
  • 2msk
    anjovis i olivolja
  • havssalt och nymald svartpeppar

Så lagar du

1. Hacka schalottenlöken fint.

2. Blanda med kapris i en skål.

3. Pressa vitlöken och blanda skålen med vinäger, olivolja och peppar.

4. Skär tomaterna i grova tärningar och vänd ner dem i skålen.

5. Riv ner basilika.

6. Smaka av med salt och peppar.

7. Skär eller riv brödet i stora tärningar och vänd ner i skålen.

8. Låt dra i 10 minuter innan servering.

Fler recept från samma program

Surdegsbröd (danska)

Dela det här receptet med dina vänner!