Panzanella (brödsallad)
Publicerat:
2018-05-29Tillagningstid:
Ett färskbakt bröd smakar allra bäst, men även dagsgammalt bröd kan ge en fantastisk smak, som här i Adam Aamanns recept på brödsallad som han lagade i Matmagasinet.
Ingredienser
6portioner
- 1kgtomater, stora
- 300gdagsgammalt bröd
- 2klyfta(or)vitlök
- 4schalottenlök
- 5mskolivolja
- 3mskrödvinsvinäger eller sherryvinäger
- 4mskkapris
- 1knippa(or)basilika
- 2mskanjovis i olivolja
- havssalt och nymald svartpeppar
Så lagar du
1. Hacka schalottenlöken fint.
2. Blanda med kapris i en skål.
3. Pressa vitlöken och blanda skålen med vinäger, olivolja och peppar.
4. Skär tomaterna i grova tärningar och vänd ner dem i skålen.
5. Riv ner basilika.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Skär eller riv brödet i stora tärningar och vänd ner i skålen.
8. Låt dra i 10 minuter innan servering.
Fler recept från samma program