Panzanella – Toskansk bondsallad

Tillagningstid:

Panzanella – Toskansk bondsallad med bönor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det bästa sättet att väcka liv i trött bröd – låt det samsas med färska örter, krispiga grönsaker och den godaste av dressingar. Gör gärna ett par timmar i förväg och servera rumstempererad.

Ingredienser

4–6 portioner

  • 500 g
    småtomater, i olika färger
  • 3 skiva(or)
    surdegsbröd, torrt och dagsgammalt
  • ½
    gurka
  • 150 g
    stora vita bönor
  • 2 stänger
    stjälkselleri
  • 20 g
    ruccolasallad

Dressing

  • ½ dl
    basilika, finhackad
  • ½ dl
    persilja, finhackad
  • 2
    sardeller, finhackade och mosade
  • ¾ dl
    olivolja
  • 1 msk
    små kapris
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, rivna
  • tsk
    rödvinsvinäger
  • 1 tsk
    havssalt
  • 1 krm
    svartpeppar

Så lagar du