Paprika- och svampwok med biff

Paprika- och svampwok med biff

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 3
    paprikor i olika färger
  • 2
    gula lökar
  • 200-
    300 g shiitake eller annan svamp
  • 1
    stjälk citrongräs
  • 1
    röd chilifrukt
  • 1bit(ar)
    färsk ingefära
  • 2msk
    olja
  • 4skiva(or)
    utskuren biff (600 g)
  • 1tsk
    salt
  • 1dl
    ostronsås
  • 0,5dl
    vatten
  • 1kruk(or)
    thaibasilika eller vanlig basilika

Tillbehör:

  • Ris

Så lagar du

Istället för att strimla köttet och sedan woka steker jag det istället i skivor och skär det sedan i strimlor. På så sätt får jag fint rosastekt kött som jag gillar och det blir inte torrt.

1. Skär paprika och lök i bitar. Dela större svampar. Finhacka citrongräs och finriv ingefäran.

2. Hetta upp en wok eller stor panna med 1 msk olja. Stek biffarna 2-3 minuter på varje sida, beroende på hur rosastekt du vill ha köttet. Salta och peppra under tiden. Ställ åt sidan medan du wokar grönsakerna.

3. Woka svamp och löken tills löken börjar mjukna i resten av oljan, lägg i paprika, citrongräs, chili och ingefära och woka några minuter.

4. Häll i ostronsås och vatten och koka upp.

5. Skiva biffen i strimlor och blanda ner den i woken. Blanda ner basilikabladen och servera med ris.

Dela det här receptet med dina vänner!