Paprikafisk med tomat och oliver
Tillagningstid:
Publicerat:
2020-11-18Tillagningstid:
Snabb och smakrik fiskgryta som passar både med potatis och ris.
Ingredienser
4 portioner
- 400 gtorskfilé
- 1 tsksalt
- 1 ststor gul lök
- 3/4 dlolivolja
- 1 klyfta(or)vitlök, pressad
- 3 stpaprikor i olika färger
- 6-8 stsardellfiléer
- 1 burk(ar)körsbärstomater, 400 g
- 1 tsktorkad timjan
- 1-2 krmchiliflakes
- 2 mskkapris
- 1 dlsvarta urkärnade oliver, t ex taggiasca- eller kalamataoliver
Tillbehör
- potatismos, potatis, ris eller kvarnvete
Så lagar du
1. Skär torskfilén i bitar och salta med 1 tsk.
2. Skala och klyfta löken tunt. Fräs den mjuk i olivoljan tillsammans med pressad vitlök.
3. Skär paprikorna i bitar. Finhacka sardellerna. Låt paprikan och sardellerna fräsa med löken ca 5 minuter.
4. Tillsätt tomaterna, timjan och chiliflakes. Låt sjuda ca 10 minuter utan lock. Rör om några gånger under tiden. Lägg ner fisken och kaprisen. Sjud försiktigt några minuter under lock. Fördela oliverna över och servera.