Paprikasoppa med cannelinibönor

Paprikasoppa med cannelinibönor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Mustig vegansk soppa som är så enkel och snabb att göra. Välj kött eller mejeriprodukter som tillbehör om du vill.

Ingredienser

4portioner

  • ¾liter
    vatten
  • 2msk
    ekologisk grönsaksfond (eller kycklingfond om man inte vill ha veganskt)
  • 2–3
    morötter
  • 1
    broccoli
  • 350g
    mild ajvar relish
  • ca 400g
    cannelinibönor

Tillbehör

  • Vegansk yoghurt (eller vanlig matyoghurt om man inte vill ha veganskt)
  • frömix, t ex pumpakärnor och solrosfrön
  • bröd

Så lagar du

1. Koka upp vatten och fond.

2. Skala moröttena och tärna dem. Lägg ner dem i buljongen och låt den koka medan du skär broccolin. Tärna stjälken fint och dela till små buketter. Lägg ner dem i soppan och låt dem koka med ett par minuter.

3. Skölj av bönorna i ett durkslag och tillsätt dem och ajvar relish. Koka ytterligare ett par minuter. Smaka av om det behövs salt och späd med buljong om du tycker soppan är för tjock. Servera med en klick matyoghurt och bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!