Parfait på hallon och vit choklad med chokladrisp och färska hallon

Parfait på hallon och vit choklad med chokladrisp och färska hallon

Publicerat:

Tillagningstid:

Lyxig tårta för festliga tillfällen!

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 200g
    vit blockchoklad
  • 2st
    ägg
  • 200g
    färska eller frysta osockrade hallon
  • 1dl
    florsocker
  • 1st
    äggula
  • 6dl
    vispgrädde

Garnering

  • färska hallon
  • citronmelissblad
  • flisad choklad, gärna både mörk och vit

Så lagar du

1. Smält chokladen varsamt i vattenbad – se upp så chokladen inte blir alltför varm, den ska bara smälta. Rör i äggen ett i taget och låt svalna.

2. Kör hallonen i mixer eller matberedare. Rör i socker och äggula.

3. Vispa grädden, inte alltför hårt. Rör ner hälften av grädden i chokladsmeten – börja med några matskedar, fyll sedan på med resten. Gör likadant med hallonpurén.

4. Häll först hallongrädden i en form, gärna med löstagbar kant, och ställ in formen i frysen en timme. Häll därefter på chokladgrädden och låt formen stå i frysen minst 4 timmar. Hit kan förberedas.

5. Ta fram desserten ca 1/2 timme före servering. Garnera med flisad choklad, färska hallon och citronmelissblad.

Tips på dryck

2009 Château de Levant
Nr 4153, 109 kr/37 cl

Alkoholfritt
2011 Jus de Raisin Blanc
Nr 1974, 49 kr

Dela det här receptet med dina vänner!