Parmesan- och citrusrostade nötter

Ingredienser

3portioner

  • 110g
    cashewnötter
  • 1msk
    olivolja
  • 1dl
    finriven parmesan
  • 1tsk
    flingsalt
  • finrivet skal av en citron

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda nötter och olja i en skål. Strö ut nötterna i ett tunt lager på en bakpappersklädd ugnsplåt. Strö över parmesanost och citronskal och salta. Vänd runt.

2. Rosta nötterna tills de fått lite färg och blivit spröda, cirka 15 min i ugnen. Vänd runt nötterna  någon gång under tiden. Låt kallna innan de bryts isär och serveras.

Dryckestips

Drinken Bellini
Häll i ett champagneglas 1/3 persikojuice och fyll upp med 2/3 mousserande vin.

Alkoholfritt
Arc-en-Ciel Vin de Rosé Mousseux Grenache Brut
Nr 1932, 49 kr

Dela det här receptet med dina vänner!