Parmesan och hasselnötskakor

Parmesan och hasselnötskakor

Publicerat:

Tillagningstid:

Utmärkt som förrätt eller tilltugg.

Ingredienser

6portioner

  • 150g
    rumsvarmt smör
  • 4 ½dl
    mjöl
  • Ca 1dl
    riven parmesan
  • 1st
    ägg
  • 1dl
    rostade och grovt hackade hasselnötter
  • ½tsk
    salt

Så lagar du

1. Blanda alla ingredienser i en hushållsassistent tills du får en jämn deg. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en lång rulle som är ca 4 cm tjock. Svep in rullen i folie och sätt in den i kylskåpet i ca 30 min.

2. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullen i ca ½ cm tjocka skivor och lägg dom på bakplåtspappersförsedda plåtar.

3. Grädda "kakorna" i ca 15 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!