Parmesancheesecake med dressad basilika

Parmesancheesecake med dressad basilika.

Publicerat:

Tillagningstid:

En salt cheesecake med ost och nötter som kan förberedas i god tid. Rädisorna och basilikan bryter fint mot sältan.

Ingredienser

8portioner

Botten

  • 100g
    smör
  • 1dl
    salta jordnötter
  • 12
    digestivekex

Fyllning

  • 200g
    cream cheese
  • 2dl
    vispgrädde
  • 3dl
    riven parmesanost
  • 3
    ägg
  • salt

Dekoration

  • 1knippa(or)
    färska rädisor
  • 1kruk(or)
    basilika
  • 3msk
    olivolja
  • 1msk
    vit balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 1dl
    salta jordnötter

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Mixa kexen och nötterna i en matberedare och tillsätt smöret. Tryck sedan ut blandningen i en form med löstagbar kant.

2. Vispa färskost med grädde, riven parmesan, ägg och salt till en smet och bred ut på digestivebottnen i formen.

3. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter tills fyllningen stelnat. Låt svalna.

4. Vispa ihop olivolja, vinäger och smaka av med salt och peppar. Ansa och skiva rädisorna. Plocka basilikabladen och hacka grovt och vänd ned dressingen över.

5. Toppa cheesecaken med dressade basilikablad och strö över grovhackade jordnötter.

Dela det här receptet med dina vänner!