Parmesanknappar med brynt smör
Publicerat:
2017-09-13Tillagningstid:
Enkelt att göra och blir alltid ett uppskattat snacks.
Ingredienser
80portioner
- 100gsmör
- 2dlvetemjöl (120g)
- 2krmbakpulver
- 2krmsalt
- 100gparmesanost
Så lagar du
1. Smält smöret tills det blir ljusbrunt. Låt svalna.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och parmesanost, gärna i matberedare.
3. Tillsätt det avsvalnade smöret och arbeta raskt ihop en deg. Dela degen i 4 bitar och rulla ut till smala korvar. Rulla in dem i plastfolie och låt dem vila i kylen minst 1 timme.
4. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Skär degkorvarna i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter tills de börjar få färg.