Parmesanknappar med brynt smör

Bruna små kakor i en brun skål.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkelt att göra och blir alltid ett uppskattat snacks.

Ingredienser

80portioner

  • 100g
    smör
  • 2dl
    vetemjöl (120g)
  • 2krm
    bakpulver
  • 2krm
    salt
  • 100g
    parmesanost

Så lagar du

1. Smält smöret tills det blir ljusbrunt. Låt svalna.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och parmesanost, gärna i matberedare.

3. Tillsätt det avsvalnade smöret och arbeta raskt ihop en deg. Dela degen i 4 bitar och rulla ut till smala korvar.  Rulla in dem i plastfolie och låt dem vila i kylen minst 1 timme.

4. Sätt ugnen på 200 grader.

5. Skär degkorvarna i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter tills de börjar få färg.

Dela det här receptet med dina vänner!