Parmesanpanerad kyckling med fänkål och tomater

Tillagningstid:

Parmesanpanerad kyckling med fänkål och tomater.

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftiga kycklingschnitzlar med frisk citrussmak tillsammans med ugnsrostad fänkål och ärtkräm ger riktig vårkänsla.

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

  • 400 g
    kycklinglårfiléer
  • 2 dl
    finriven parmesanost
  • skal från 1 citron, rivet
  • 1 dl
    finhackad persilja
  • smör till stekning

Ugnsbakad fänkål med tomat

  • 2
    fänkålsstånd
  • 4
    vitlöksklyftor
  • 5 msk
    olivolja
  • 250 g
    cocktailtomater
  • salt och peppar

Ärtkräm

  • 250 g
    frysta gröna ärtor
  • 1 tsk
    citronsaft
  • 1
    pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du