Parmesanskorpor

Parmesanskorpor med mostarda på äpplen.

Publicerat:

Tillagningstid:

Knapriga skorpor som med fördel serveras med äppelmostarda och ost.

Ingredienser

20portioner

  • 100g
    smör
  • 70g
    socker
  • 1
    ägg
  • 75g
    parmesanost, riven
  • 165g
    grädde
  • 500g
    mjöl
  • 1tsk
    bakpulver

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och socker poröst. Blanda ned ägg, parmesanost och grädde.

2. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner det i smeten.

3. Arbeta ihop till en deg. Rulla till 4 längder och lägg dem på bakplåtspapper. Skär rullarna i jämnstora småkakor. Strö salt över kakorna.

4. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna. Förvara kakorna i en tät burk.

Dela det här receptet med dina vänner!