Päron- & citronmarmelad med valnötter

Päron- & citronmarmelad med valnötter

Ingredienser

10portioner

  • 1kg
    päron
  • 2st
    ekologiska citroner
  • ½st
    vaniljstång, delad och urskrapad
  • 1paket
    syltsocker
  • 100 g
    valnötter, grovt krossade

Så lagar du

1. Skala päronen och lägg i kallt vatten med lite citron så de inte mörknar.

2. Skär dem i ca 2 cm stora bitar, lägg i en kastrull och pressa saften från en citron över. Skiva den andra citronen och lägg ner den samt vaniljstång i grytan. Koka 20 minuter, tillsätt syltsocker och koka 20 minuter till.

3. Gör marmeladprov: Häll lite marmelad på en kyld tallrik och dra en sked genom. Om marmeladen rinner ihop behöver den koka lite till.

4. Tillsätt sist valnötter och koka upp, häll upp på väl rengjorda burkar.

Dela det här receptet med dina vänner!