Päronmarmelad med valnötter och citron

Päronmarmelad med valnötter och citron

Publicerat:

Tillagningstid:

Marmeladernas marmelad. Passar lika bra på ostbrickan som på frukostmackan. Den fyller köket med underbara dofter av päron och citron. Receptet räcker till två burkar marmelad.

Ingredienser

  • 1kg
    päron
  • 2st
    ekologiska citroner
  • 1st
    vaniljstång, delad och urskrapad
  • 1st
    kanelstång
  • 1paket
    syltsocker
  • 100g
    valnötter, grovt krossade

Så lagar du

1. Skala päronen och lägg i kallt vatten med lite citron så de inte mörknar.

2. Skär päronen i ca 2 cm stora bitar, lägg i en kastrull och pressa saften från en citron över. Skiva den andra citronen och lägg ner den samt vaniljstång och kanel i grytan.

3. Koka 20 minuter, tillsätt syltsocker och koka 20 minuter till.

4. Gör marmeladprov: Häll lite marmelad på en kyld tallrik och dra en sked genom. Om marmeladen rinner ihop behöver den koka lite till.

5. Tillsätt sist valnötter och koka upp, häll upp i väl rengjorda burkar.

Dela det här receptet med dina vänner!