Päronsallad med kronärtskocka och aubergine

Päronsallad med kronärtskocka och zucchini.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här mättande salladen blandar söta päron, matig aubergine, fyllig ost och krispiga nötter.

Ingredienser

2portioner

  • 5
    päron
  • 1
    aubergine
  • 2
    kronärtskockshjärtan, i bitar
  • 1 näve
    valnötter, rostade
  • 1 näve
    pinjekärnor, rostade
  • 1paket
    ruccolasallad
  • balsamicovinäger
  • olivolja
  • 2msk
    saltad kapris
  • pecorino eller annan smakrik hårdost
  • citron till citronvatten

Så lagar du

1. Dela auberginen i två, strö över lite salt och låt det tränga in.

2. Slå in auberginen i folie och baka den i 250 grader i ugn i cirka 30 minuter.

3. Koka kronärtskockorna hela i citronvatten och skär ut hjärtat när de är möra. Det går också bra att använda färdigköpta kronärtskockshjärtan.

4. Skär päronen i tunna skivor och lägg upp på ett fat.

5. Skrapa köttet ur auberginerna och lägg ovanpå osten.

6. Fortsätt med ruccola, kronärtskockshjärtan, nötter och kapris.

7. Ringla över balsamico och god olivolja.

Tips

Det går också bra att steka auberginen i olja istället för att baka den i ugn. Den här salladen är god till charkuterier. Den går också att göra i en sötare variant, uteslut då kornärtskocka och aubergine och tillsätt istället blåmögelost, honung och pecannötter.

Dela det här receptet med dina vänner!