Tårta med hallon- och cheesecakeswirl

Tillagningstid:

Påsk tårta med hallon- och cheeseckaewirl.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kakbotten med mandelmassa, toppad med hallonkompott och cheesecakekräm och garnerad med lemoncurd och maränger. En lättbakad och otroligt smakrik tårta med smak av sommar.

Ingredienser

4–6 portioner

Kaka

  • 250 g
    smör
  • 3 dl
    strösocker
  • 2 tsk
    vaniljpulver, vaniljsocker går också bra
  • 2-3 tsk
    kardemumma, grovt mortlad
  • 200 g
    mandelmassa, går att byta ut mot vit choklad
  • 4
    ägg
  • 3 dl
    vetemjöl
  • 1
    ekologisk citron, det gula av skalet rivet

Hallonfyllning, kompott

  • 500 g
    hallon, frysta
  • 1 dl
    strösocker
  • 1 tsk
    potatismjöl
  • 3 msk
    vatten

Cheesecakekräm

  • 200 g
    färskost, naturell
  • 3 dl
    vispgrädde
  • 2 dl
    yoghurt, tjock

Garnering

  • 2 dl
    hallon och blåbär, färska
  • 1 dl
    lemon curd
  • 1 näve
    maränger
  • mynta, färsk

Så lagar du