Påskbakelse med lax och mangosallad

Påskbakelse med lax och mangosallad

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

  • 200g
    färskost med pepparrot
  • 200g
    creme cheese light, typ Philadelphia
  • 1paket
    fryst dill
  • 1
    rödlök
  • 400g
    skivad rökt lax
  • 4
    digestivekex
  • 1
    mogen mango
  • 2
    gröna äpplen
  • 1msk
    vitvinsvinäger
  • 3msk
    olivolja
  • peppar från kvarn

Så lagar du

Rör ihop ostar, dill och hackad rödlök.

Klä en skärbräda men plastfilm. Täck plastfilmen med laxskivor lite omlott.

Bred på ostkrämen. Känns den för hård rör i någon msk vatten.

Rulla ihop som en rulltårta och lägg rullen i frysen en stund.

Hit kan du förbereda dagen innan. Ta fram rullen ur frysen ca en halvtimme innan du ska skära den.

Skala och tärna mango och äpple, lägg i en skål.

Vänd i vinäger och olja samt peppar från kvarnen.

Till serveringen så finkrossar du digestivekexen.

Skär den halvfrusna laxrullen i ca 2 cm skivor. Doppa undersidan i kexsmulorna.

Ställ laxbakelserna på ett stort fat eller assietter och fördela mangosalladen vid sidan.

Dela det här receptet med dina vänner!