Påskbröd

Påskbröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Receptet blir ett stort bröd.

Ingredienser

  • 25g
    färsk jäst
  • 3dl
    kallt vatten
  • 1tsk
    salt
  • 200g
    durumvetemjöl
  • 200g
    vetemjöl special

Topping

  • blandade grönsaker , t ex små kvisttomater, grön sparris, färsk lök, röd lök
  • 1dl
    pesto
  • färska örter, t ex rosmarin, timjan
  • 2msk
    olivolja
  • 1msk
    flingsalt

Så lagar du

  1. Lös upp jästen i vattnet.
  2. Tillsätt salt och mjöl, spara en skvätt vetemjöl till utbakningen.
  3. Bearbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
  4. Låt jäsa övertäckt med bakduk 30 minuter.
  5. Häll upp degen på mjölat bakbord, vik ihop ett par gånger med degskrapan/knåda. Vi vill inte jobba in mer mjöl i degen, då kan brödet bli torrt. Lätt, bestämd hand. Låt degen vila några minuter.
  6. Kavla eller dra ut degen till en platta, ca 30×40 cm. Lägg på bakpappersklädd plåt.
  7. Toppa med grönsaker, gör små hål med fingrarna i degen. Klicka pesto i hålen.
  8. Ringla över olja och strö på salt.
  9. Sätt ugnen på 225 grader. Låt brödet jäsa under tiden ugnen blir varm.
  10. Grädda mitt i ugnen tills brödet är gyllene och genomgräddat, det tar ca 25 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!