Påskdessert med choklad

Påskdessert med choklad.

Publicerat:

Läcker chokladdessert av den prisbelönte konditorn Daniel Roos. För bästa resultat bör du använda en köksvåg.

Ingredienser

Chokladmousse

  • 120g
    äggula
  • 1
    ägg
  • 60g
    Strösocker
  • 20g
    vatten
  • 180g
    mörk choklad
  • 2
    gelatinblad
  • 600g
    grädde

Mjölkchokladkräm

  • 100g
    mjölk
  • 100g
    vispgrädde
  • 50g
    äggula
  • 20g
    strösocker
  • ½
    gelatinblad
  • 180g
    mjölkchoklad

Chokladsmulor

  • 65g
    smör
  • 50g
    mjöl
  • 12g
    maizena
  • 12g
    kakao
  • 40g
    mandelmjöl
  • 2g
    flingsalt
  • 65g
    strösocker

Chokladbrowniebotten

  • 125g
    smält smör
  • 110g
    mörk choklad
  • 100g
    ägg
  • 110g
    strösocker
  • 35g
    vetemjöl
  • 2g
    salt

Så lagar du

Chokladmousse

1. Lägg gelatinbladen i iskallt vatten.

2. Vispa ägg och äggula fluffigt. Koka strösockret med vattnet till 120 grader och häll den ner i den uppvispade äggblandningen.

3. Krama ur vattnet ur gelatinbladen. Smält gelatinet och vänd ner det i äggblandningen. Smält chokladen till 55 grader och vänd ner den. Vispa vispgrädden lätt och blanda i den. Frys moussen i en hög form eller i ett bläck.

Mjölkchokladkräm        

1. Börja med att blötlägga gelatinet i kallt vatten. Koka vispgrädden med mjölken.

2. Blanda ihop äggula och strösocker häll i den kokande gräddblandningen. Sjud smeten under konstant omrörning till 83 grader. Tillsätt gelatinet och sila smeten över chokladen.

3. Mixa krämen slätt och låt den vila några timmar i kylen tills den stelnat.

Chokladsmulor

1. Blanda alla ingredienserna och grädda dem på 160 grader ca 10–12 minuter i varmluftsugn.

Chokladbrowniebotten

1. Rör samman strösocker och ägg, det ska inte vispas. Smält smöret med chokladen.

2. Rör försiktigt ner chokladen i äggblandningen avsluta med de torra ingredienserna.

3. Baka smeten på ett bakplåtspapper i en ugnsform på 200 grader i 10–12 minuter i varmluftsugn.

4. Dekorera med färska hallon.

Dela det här receptet med dina vänner!