Påskdessert med choklad

Påskdessert med choklad.

Publicerat:

Läcker chokladdessert av den prisbelönte konditorn Daniel Roos. För bästa resultat bör du använda en köksvåg.

Ingredienser

Chokladmousse

  • 120 g
    äggula
  • 1
    ägg
  • 60 g
    Strösocker
  • 20 g
    vatten
  • 180 g
    mörk choklad
  • 2
    gelatinblad
  • 600 g
    grädde

Mjölkchokladkräm

  • 100 g
    mjölk
  • 100 g
    vispgrädde
  • 50 g
    äggula
  • 20 g
    strösocker
  • ½
    gelatinblad
  • 180 g
    mjölkchoklad

Chokladsmulor

  • 65 g
    smör
  • 50 g
    mjöl
  • 12 g
    maizena
  • 12 g
    kakao
  • 40 g
    mandelmjöl
  • 2 g
    flingsalt
  • 65 g
    strösocker

Chokladbrowniebotten

  • 125 g
    smält smör
  • 110 g
    mörk choklad
  • 100 g
    ägg
  • 110 g
    strösocker
  • 35 g
    vetemjöl
  • 2 g
    salt

Så lagar du