Påskig paella på ägg (”paäggla”)

Tillagningstid:

Påskig paella på ägg

Publicerat:

Tillagningstid:

En äggande rätt som kanske får en spanjor att höja på ögonbrynen, men den är helt klart värd att testa. Du kan egentligen toppa med nästan vad som helst. En perfekt rätt till buffén som du kan servera både kall och varm.

Ingredienser

Örtsalsa

  • 1 kruk(or)
    persilja
  • 1 kruk(or)
    gräslök
  • 1 kruk(or)
    koriander
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    crema di balsamico
  • 1 krm
    salt
  • 1 krm
    peppar
  • 1-3 klyfta(or)
    vitlök
  • 1-2 kvist(ar)
    babytomater
  • 50 g
    manchego, riven

Äggsmet 1 (bas)

  • 3 st
    äggulor (spara vitorna)
  • 3 dl
    grädde
  • 1 krm
    salt
  • 1 krm
    peppar
  • ½ g
    saffran

Äggsmet 2 (friterad äggvita)

  • 3 st
    äggvitor
  • 1 dl
    rismjöl (ev vetemjöl eller majsmjöl. Funkar med nästan vilket mjöl som helst)
  • 1 krm
    salt
  • 1 krm
    peppar
  • frityrolja

Garnering

  • 100 g
    rökt lamm

Så lagar du