Påsktårta

Tillagningstid:

Påsktårta.

Publicerat:

Tillagningstid:

En tjusig variant av den klassiska prinsesstårtan, extra uppskattad av både stora som små.

Ingredienser

10–12 portioner

Chokladbotten

  • 4 st
    ägg
  • 160 g
    socker (ca 2 dl)
  • 1 st
    finrivet skal av apelsin
  • 90 g
    vetemjöl (ca 1 ½ dl)
  • 30 g
    kakao (ca ½ dl)
  • 1 tsk
    bakpulver

Fyllning

  • 50 g
    hackad mandel (ca 1 dl)
  • 40 g
    socker (ca ½ dl)
  • 1 msk
    vatten
  • 3 dl
    grädde
  • 1 tsk
    vaniljsocker
  • 250 g
    aprikossylt/marmelad

Dekor

  • 200-250 g
    marsipan
  • 50 g
    mörk choklad
  • 50 g
    vit choklad

Så lagar du