Påskbakelse på citronkladdkaka med videung

Påskbakelse på citronkladdkaka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Recept till 6 st syrliga minitårtor. Två lager kladdkaka i varje. Den här bakelsen passar perfekt om du vill ha ett mindre påskkalas eller om du är osäker på hur många som kommer. Gör "bottnarna" i förväg och sätt i frysen, sedan är det bara att ta fram så många som du behöver!

Ingredienser

6portioner

Minikladdkakor citron 12 st

  • 150g
    smör
  • 2dl
    socker
  • 2
    ägg
  • 2
    citroner, saft och zest
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • dl
    mjöl

Vit chokladfrosting med kokos

  • 100g
    smör
  • 100g
    vit choklad
  • 100g
    färskost
  • ½dl
    florsocker
  • ½dl
    kokos

Montering/dekoration

  • 6
    passionsfrukter
  • 12
    salta pinnar
  • 50g
    mörk choklad
  • 20
    minimarshmallows

Så lagar du

Minikladdkakor

1. Förbered en muffinsplåt för 12 muffins. Smöra den och häll kokos eller mjöl i formarna så de färdiggräddade kakorna släpper lätt.

2. Smält smöret i en kastrull.

3. Tvätta citronerna noggrant. Använd ett rivjärn och riv av det yttersta lagret av skalet på två citroner (för mildare smak använd skalet från en citron). Dela en citron och pressa ur saften. Blanda ned citronskal och saft i smöret.

4. Vispa ned ägg, socker, vaniljsocker och mjöl i blandningen. Vispa till smeten får en len och klumpfri konsistens.

5. Fördela smeten i de 12 formarna. Fyll endast formarna till högst hälften, får du smet över kan du grädda i två omgångar.

6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min i 150 grader. Kyl ned kakorna innan du lossar dem ur plåten.

Vit chokladfrosting med kokos

1. Smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad. Låt svalna.

2. Vispa smöret vitt och fluffigt. Blanda ned choklad, färskost, florsocker och kokos. Om du vill spritsa fyllningen kan du utesluta kokosen och istället strö den ovanpå kakan.

Montering

1. Gröp ur 6 passionsfrukter.

2. Varje minitårta har två lager citronkladdkaka: Spritsa toppar av vitchokladfrosting runt hela kanten på den understa kladdkakan. Fyll hålet som blir i mitten med passionsfrukt.

3. Lägg på nästa lager kladdkaka. Spritsa på samma sätt små toppar frostig runt kanten och fyll upp med passionsfrukt i mitten. Strö ev. över lite kokos.

Videungkvistar av salta pinnar till dekoration

1. Smält chokladen.

2. Pensla ett tunt lager choklad på de salta pinnarna. Det får gärna skina igenom lite. Låt torka. Klipp minimarschmallowsen på tvären, i tre bitar styck.

3. Doppa ena sidan av marshmallowsbitarna i choklad och fäst vid de salta pinnarna så de ser ut som videkvistar.

4. Dekorera varje minitårta med två kvistar videung och ev chokladägg.

Dela det här receptet med dina vänner!