Påsktårta med punsch

Påsktårta

Ingredienser

10portioner

Botten

  • 300 g
    mandelmassa
  • 3st
    äggvitor (vispas ej)
  • 2msk
    kakao

Fyllning

  • 3st
    äggulor
  • 1dl
    strösocker
  • ¾-1 dl
    punsch
  • 3dl
    vispgrädde

Garnering

  • Ca 1 ½ dl
    chokladdragéer

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Finfördela mandelmassan i matberedare eller riv den grovt. Blanda med äggvita och kakao.

2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och smörj formen. Fördela smeten i formen och grädda ca 25 minuter i nedre delen av ugnen. Låt sedan bottnen kallna.

3. Vispa gulor och socker pösigt. Tillsätt punschen. Vispa grädden och blanda ner den i äggvispet. Häll smeten över den kalla bottnen.

4. Hacka dragéerna grovt och häll dem över. Täck och ställ in i frysen minst 3 timmar.

Dela det här receptet med dina vänner!