Passionerad apelsindessert med goda smulor

Passionerad apelsindessert.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lättgjort och gott med friska smaker från vinterns frukter. Smuldegen kan göras i förväg, den ska kallna ordentligt.

Ingredienser

4portioner

Smuldeg

  • 0,75dl
    vetemjöl
  • 0,75dl
    havregryn
  • 2msk
    farinsocker
  • 50g
    smör
  • 2msk
    hackade nötter eller mandel

Fyllning

  • 250g
    mascarpone
  • 2dl
    crème fraiche
  • 2-3msk
    florsocker
  • 2
    apelsiner
  • 3
    passionsfrukter

Så lagar du

1. Smuldeg: Sätt ugnen på 225 grader. Lägg vetemjöl, havregryn, socker och nötter i en skål. Finfördela smöret i detta till en smulig massa.

2. Fördela smuldegen i en bakpapperklädd form. Grädda i nedre delen av ugnen 8–10 minuter, passa så det inte bränner. Låt kallna.

3. Rör samman mascarpone och crème fraiche, smaksätt med socker. Skala apelsinerna med vass kniv så alla hinnor försvinner, skiva dem och dela skivorna i kvartar.

4. Bottna en form med hälften av ostcremen. Lägg apelsinbitarna ovanpå och bred över resten av cremen. Gröp ur passionsfrukterna överst och toppa med smulad kakdeg.

Dela det här receptet med dina vänner!