Passionerad mazarintårta

Tid:

Passionerad mazarintårta.

Tid:

Ett riktigt klassiskt bakverk får bli finalen på en vårig fest. Tårtan går naturligtvis att göra som ”vanliga” mazariner i små formar och vill man tar man bort passionsfrukten eller byter ut till exempelvis hallon. Tårtan går fint att göra både en och två dagar i förväg.

Ingredienser

12 portioner

Deg

  • 100 g
    rumsvarmt smör
  • ½ dl
    strösocker
  • 1
    ägg
  • 3 dl
    vetemjöl

Fyllning

  • 150 g
    mandelmassa
  • 50 g
    rumsvarmt smör
  • 2
    stora ägg
  • 4 msk
    vetemjöl
  • ½ tsk
    bakpulver
  • 2
    passionsfrukter, fruktköttet
  • 1 st
    citron, zest

Glasyr

  • 4 dl
    florsocker
  • 4 msk
    vatten

Garnering

  • ½ dl
    pistagenötter
  • 1
    citron, skalet

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg