Passionerad mazarintårta

Passionerad mazarintårta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett riktigt klassiskt bakverk får bli finalen på en vårig fest. Tårtan går naturligtvis att göra som ”vanliga” mazariner i små formar och vill man tar man bort passionsfrukten eller byter ut till exempelvis hallon. Tårtan går fint att göra både en och två dagar i förväg.

Ingredienser

12portioner

Deg

  • 100g
    rumsvarmt smör
  • ½dl
    strösocker
  • 1
    ägg
  • 3dl
    vetemjöl

Fyllning

  • 150g
    mandelmassa
  • 50g
    rumsvarmt smör
  • 2
    stora ägg
  • 4msk
    vetemjöl
  • ½tsk
    bakpulver
  • 2
    passionsfrukter, fruktköttet
  • 1st
    citron, zest

Glasyr

  • 4dl
    florsocker
  • 4msk
    vatten

Garnering

  • ½dl
    pistagenötter
  • 1
    citron, skalet

Så lagar du

1. Blanda smör och socker till degen i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kylskåpet i cirka 30 minuter.

2. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Riv mandelmassa i en skål.  Tills smör och rör till en smid smet. Blanda ner ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Rör ner passionsfrukt och zest.

4. Kavla ut degen och klä en pajform (gärna med löstagbar botten) så att degen går upp på kanterna.

5. Klicka i smeten och bre den jämnt. Grädda kakan i ugnen i cirka 15 minuter.

6. Låt kakan svalna något. Lägg på en ett galler och låt svalna helt.

7. Blanda ihop glasyren och bred den över kakan.

8. Hacka pistagenötterna och strö över kakan, riv över citronskal med ett ciseleringsjärn.

Dela det här receptet med dina vänner!