Passionsfruktspudding
Ingredienser
4 - 6portioner
- 50gsmör
- 1dlströsocker
- 4mskvetemjöl
- 1tskbakpulver
- 2ägg
- 2 ½dlmjölk
- 4passionsfrukter
- 2mskcitronsaft
- smör till form
- 2dlvispgrädde till servering
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150 grader, smörj en ugnssäkerform ca 20 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i ägg- och sockersmeten.
3. Värm upp smör och mjölk, häll sedan försiktigt ner i smeten, lite i taget.
4. Dela och gröp ur innehållet ur passionsfrukten och blanda ner i smeten. Blanda även ner citronsaften.
5. Häll smeten i den smorda formen ställ sedan formen i ett vattenbad och in i ugnen i ca 30–40 minuter.
6. Servera puddingen lite småvarm med vispad grädde.