Passionsfruktspudding

Passionsfruktspudding

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 50g
    smör
  • 1dl
    strösocker
  • 4msk
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • 2
    ägg
  • 2 ½dl
    mjölk
  • 4
    passionsfrukter
  • 2msk
    citronsaft
  • smör till form
  • 2dl
    vispgrädde till servering

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150 grader, smörj en ugnssäkerform ca 20 cm i diameter.

2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i ägg- och sockersmeten.

3. Värm upp smör och mjölk, häll sedan försiktigt ner i smeten, lite i taget.

4. Dela och gröp ur innehållet ur passionsfrukten och blanda ner i smeten. Blanda även ner citronsaften.

5. Häll smeten i den smorda formen ställ sedan formen i ett vattenbad och in i ugnen i ca 30–40 minuter.

6. Servera puddingen lite småvarm med vispad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!