Pasta al bianco med skaldjur

Tillagningstid:

Italliensk pasta med skaldjur.

Publicerat:

Tillagningstid:

En italiensk klassiker. Passa på att äta skaldjurspasta på senvintern när musslorna är som bäst. Receptet går att variera efter smak och tillgång i fiskaffären. Skaldjurspasta serveras traditionellt inte med parmesanost så servera istället med en riktigt god olivolja och ett smakrikt ”strössel”.

Ingredienser

6–8 portioner

  • 500 g
    spaghetti av god kvalitet
  • 1 kg
    blåmusslor och/eller hjärtmusslor
  • 150 g
    räkor, scampi och/eller bläckfisk
  • 2–3 msk
    olivolja
  • 1
    gul lök
  • 1
    fänkål
  • 1 dl
    torrt vitt vin
  • 1 msk
    smör
  • 1 knippa(or)
    bladpersilja

Så lagar du