Pasta e ceci alla romana – Italiensk kikärtspasta

Tillagningstid:

Pasta e ceci alla romana – Italiensk kikärtsgryta

Publicerat:

Tillagningstid:

En traditionell ”cucina povera” rätt från det romerska köket. Cucina povera är det italienska fattigmansköket. Billiga råvaror som linser, bönor och kikärtor som tillagas med en massa kärlek så de smakar ljuvligt ändå. Gör rätten från skratch och koka kikärtorna själv, det blir allra godast, eller använd burkkikärtor. Snabbt, enkelt, billigt och väldigt gott.

Ingredienser

4 portioner

  • 3 dl
    kokta eller frysta kikärtor
  • 2 msk
    olivolja
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 2-3
    sardeller
  • 1 msk
    tomatpuré (eller 2 hackade färska tomater)
  • 3 dl
    grönsaksbuljong eller spad från kikärtskoket
  • 400 g
    pasta – gärna en ”kort” penne eller annan liten pasta
  • några matskedar finhackad bladpersilja
  • eventuellt lite färskriven parmesan

Så lagar du