Italiensk linssoppa
Publicerat:
2020-04-03Tillagningstid:
Locka fram smaken på en påse linser från skafferiet med en slatt vitt, vin, några grönsaker, lite parmesan och olivolja. Lite som att göra soppa på en spik. Ett tips för att få till en fyllig smak på soppan är att slänga ner en parmesanskalk i koket.
Ingredienser
4portioner
- 300gtorkade linser
- 1lök
- 1morot
- 1selleristjälk
- 1kvist(ar)rosmarin
- 1tomat i tärningar, om du har
- 1glas vitt vin, om du har
- 1½litergrönsaksbuljong
- parmesan
- olivolja
Så lagar du
1. Skölj linserna noga under rinnande vatten.
2. Skala och hacka vitlöken fint. Tärna lök, morot och selleri i små tärningar. Fräs allt i olivolja tills grönsakerna mjuknar. Tillsätt en rosmarinkvist och linserna. Häll på buljongen och låt koka upp. Låt soppan koka efter anvisningarna på dina torkade linser!
3. Servera soppan med riven parmesan och ringla över olivolja.