Pasta med blåmusslor

Pasta med blåmusslor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lite pancetta ger den här havsdoftande rätten lite extra sälta.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    pasta, tex tagliatelle
  • 1st
    nät färska musslor
  • 1st
    gul lök
  • 1st
    liten morot
  • 100g
    pancetta (lufttorkat sidfläsk)
  • 2krm
    paprikapulver
  • 2krm
    curry
  • 1dl
    torrt vitt vin
  • dl
    vispgrädde
  • smör till stekning
  • färsk bladpersilja

Så lagar du

1. Skölj musslorna rena under rinnande vatten. Knacka på varje mussla och kasta dem som inte stänger sig eller har trasiga skal.

2. Skala lök och vitlök och hacka fint. Skär pancettan i små tärningar och skiva moroten tunt.

3. Fräs lök, vitlök , morot och pancetta i smör med paprikapulver och curry i en gryta. Häll på vin och grädde smaka av med peppar och ev. salt och låt koka upp.

4. Lägg i musslorna och lägg på ett lock, låt koka ca 5 minuter. Släng de musslor som inte öppnat sig.

5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Vänd sedan ned pastan i musselgrytan. Strö över rikligt med persilja och servera.

Dryckestips

Vitt vin:
Collevite Falerio Pecorino 2014, Italien
Nr 2391, 74 kronor

Solosole Vermentino 2014, Italien
Nr 4323, 119 kronor

Öl:
Nils Oscar God Lager, Sverige
Nr 1305, 19:90 (33 cl)

Alkoholfritt öl:
Nanny State, Storbritannien
Nr 1947, 13:90 (33 cl)

Dela det här receptet med dina vänner!