Pastasallad med färsk spenat, riven ingefära samt chili

Pastasallad med färsk spenat, riven ingefära samt chili

Publicerat:

Tillagningstid:

Serverad med stekt halloumi

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    pasta t ex penne eller gemelli
  • 150 g
    färsk spenat
  • 1burk(ar)
    cremé fraiche
  • 1msk
    riven ingefära
  • 2 tsk
    sambal oelek
  • 2 paket
    á 250 g halloumi
  • 4msk
    olivolja
  • 1kruk(or)
    kruspersilja
  • salt

Så lagar du

1. Koka upp en stor kastrull med vatten och salt. Lägg i pastan och koka i 9-10 minuter, häll av i ett durkslag.

2. Hetta upp samma kastrull med 2 matsked olivolja, tillsätt den rivna ingefäran, sambal oelek samt pastan, rör runt någon minut. Tillsätt crème fraiche samt en halv deciliter vatten. Låt koka i någon minut, ta sedan i spenaten och smaka av med salt.

3. Dela halloumin i fyra bitar och stek i en stekpanna med cirka 2 matsked olivolja i cirka 3-4 minuter på var sida.

4. Lägg upp pastan på ett fat samt placera halloumin ovanpå. Klipp över kruspersilja. Servera.

Dela det här receptet med dina vänner!