Pasta med grönt

Ingredienser

4portioner

  • okokt pasta, helst fullkorn
  • 1knippa(or)
    färsk broccoli
  • 2st
    rödlökar
  • 1/4st
    vitkålshuvud
  • 1st
    kålrabbi
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    citron, endast saften
  • 2msk
    olja
  • 1/2dl
    solrosfrön
  • 1kruk(or)
    basilika, grovt hackad
  • 10st
    soltorkade tomater, fint hackade
  • salt & peppar
  • riven parmesan

Så lagar du

1. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Rör om lite då och då, det går ganska fort, akta så att de inte bränns. Häll sedan fröna i en skål.

2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

3. Skär broccolin i små buketter, hacka rödlöken, strimla vitkålen och kålrabbin. Hacka vitlöken fint.

4. Fräs grönsakerna i oljan.

5. När pastan är klar och grönsakerna har fått fin färg häller du av pastavattnet och blandar i grönsakerna, citronsaften, de soltorkade tomaterna och basilikan.

6. Smaka av med lite salt och peppar och strö till sist över de rostade solrosfröna.

Dela det här receptet med dina vänner!