Pasta med grönt

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4 portioner
- okokt pasta, helst fullkorn
- 1 knippa(or)färsk broccoli
- 2 strödlökar
- 1/4 stvitkålshuvud
- 1 stkålrabbi
- 2 klyfta(or)vitlök
- 1 stcitron, endast saften
- 2 mskolja
- 1/2 dlsolrosfrön
- 1 kruk(or)basilika, grovt hackad
- 10 stsoltorkade tomater, fint hackade
- salt & peppar
- riven parmesan
Så lagar du
1. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Rör om lite då och då, det går ganska fort, akta så att de inte bränns. Häll sedan fröna i en skål.
2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
3. Skär broccolin i små buketter, hacka rödlöken, strimla vitkålen och kålrabbin. Hacka vitlöken fint.
4. Fräs grönsakerna i oljan.
5. När pastan är klar och grönsakerna har fått fin färg häller du av pastavattnet och blandar i grönsakerna, citronsaften, de soltorkade tomaterna och basilikan.
6. Smaka av med lite salt och peppar och strö till sist över de rostade solrosfröna.