Pasta med grönt
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- okokt pasta, helst fullkorn
- 1knippa(or)färsk broccoli
- 2strödlökar
- 1/4stvitkålshuvud
- 1stkålrabbi
- 2klyfta(or)vitlök
- 1stcitron, endast saften
- 2mskolja
- 1/2dlsolrosfrön
- 1kruk(or)basilika, grovt hackad
- 10stsoltorkade tomater, fint hackade
- salt & peppar
- riven parmesan
Så lagar du
1. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Rör om lite då och då, det går ganska fort, akta så att de inte bränns. Häll sedan fröna i en skål.
2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
3. Skär broccolin i små buketter, hacka rödlöken, strimla vitkålen och kålrabbin. Hacka vitlöken fint.
4. Fräs grönsakerna i oljan.
5. När pastan är klar och grönsakerna har fått fin färg häller du av pastavattnet och blandar i grönsakerna, citronsaften, de soltorkade tomaterna och basilikan.
6. Smaka av med lite salt och peppar och strö till sist över de rostade solrosfröna.