Pasta med oliver, valnötter och salvia

Pasta med pestosås, skivade tomater och rivna parmesan ost.

Publicerat:

Tillagningstid:

En god pasta som aldrig är fel. Gör din egen pasta, det blir toppen, och gör lite extra. Det går utmärkt att torka, eller frysa den om du vill spara till ett senare tillfälle. Tareqs pasta innehåller ingredienser som är bra för hjärnan.

Ingredienser

4portioner

Valnöts- och spenatpesto

  • 1dl
    valnötter
  • ½påse(ar)
    babyspenat, ca 30 g
  • ½
    citron, saften
  • 1dl
    färsk parmesan, riven
  • 1tsk
    salt
  • 1dl
    olivolja

Pasta

  • 3dl
    fullkornsvetemjöl
  • 3dl
    durumvetemjöl
  • 4
    ägg
  • 1tsk
    salt

Pastasås

  • 1
    röd chili , tunt skivad
  • 3klyfta(or)
    vitlök, tunt skivade
  • 2msk
    olivolja
  • 1
    broccoli, skuren i små buketter
  • 1dl
    gröna kärnfria oliver, delade
  • 20
    blad färsk salvia, grovt hackad
  • 200g
    cocktailtomater, delade
  • salt och peppar

Till servering

  • parmesan, riven

Så lagar du

Valnöts- och spenatpesto

1. Lägg alla ingredienser i en bunke eller ett i mixerglas och mixa till en slät pesto.

Pasta

1. Knåda samman alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila i ca 20 minuter invirad i en handduk eller i en påse.

2. Kavla ut degen i en pastamaskin. Starta på nr 1 och kavla till nr 5 i tjocklek. Skär i smala strimlor – tagliolini. Koka precis innan servering i saltat vatten i ca 2 minuter.

Pastasås

1. Stek chili och vitlök tills vitlöken blir lätt gyllene. Tillsätt broccoli och oliver. Stek ytterligare ett par minuter på medelhög värme.

2. Tillsätt den kokta pastan tillsammans med lite av kokvattnet. Lägg i oliver, salvia, cocktailtomater och ca 1 dl pesto. Blanda samman hastigt och smaka av med salt och peppar. Toppa med riven parmesan.  Servera genast.

Dela det här receptet med dina vänner!